Zonă minată


Spectacol recomandat celor cu vârsta peste 15 ani 
ZONĂ MINATĂ 
de Pamela Dürr; traducerea: Ciprian Marinescu; REGIA: Simona Țăruș; ÎN DISTRIBUȚIE: Oana Brânzan și Mădălina Iagăr; Voce: Oana Ciucă. 
  
durata: 45 minute 
*Spectacolul va fi urmat de o sesiune Q&A, de 10 minute, între public și echipa artistică. 

Jasna și Emina au trăit în Bosnia, unde își petrec copilăria și adolescența împreună, deși fac parte din familii foarte diferite din punct de vedere cultural și etnic. „Jasna Marković, provine dintr-o familie creștin-ortodoxă, cu excepția bunicii paterne, care este evreică, iar mătușa tocmai s-a căsătorit cu un catolic. / „Emina Hamidović, strănepoata unui musulman pe nume Hamid, părinții ei sunt într-o căsătorie mixtă, mama are rădăcini catolice, tatăl este musulman.” 
Despărțite de izbucnirea Războaielor Iugoslave, cele două trec prin multe momente și experiențe dificile, dar diferite, tocmai din cauza originilor. Ajutate de propriile familii, cele două supraviețuiesc războiului și încearcă să păstreze legătura, dar nu reușesc să se revadă decât după câtiva ani de căutări. 
 „Zonă minată” este un spectacol despre o prietenie afectată de un război între țări, între oameni, între culturi, în care diferențele dintre oameni sunt create de contextul în care ne naștem și trăim. Jasna și Emina se pierd una de cealaltă, iar când se vor regăsi o vor face doar pentru ca războiul să le afecteze chiar și după declararea păcii. 
 
*** 
Spectacolul face parte din proiectul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) care își propune să aducă spectacole de teatru în săli de clasă! „Teatru contemporan în săli de clasă” este un proiect dezvoltat în colaborare cu Goethe-Institut Bucureștiși cu agenția Henschel din Berlin, urmând un format nou de teatru, dar foarte răspândit în spațiul german, Klassenzimmerstücke - spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă. 
 
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 
Proiect cultural co-finanţat de Goethe-Institut București. 
 
Co-producție Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS). 
 

Alte sugestii

Dragoni - instalație interactivă
Istoria copilăriei (4 episoade)
Dovedește [o poveste virală]
Vaca Rosalinda
Fata babei și fata moșneagului