Un ghem de povești

Un ghem de povești


spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani
UN GHEM DE POVEȘTI
dramatizare după basme ucrainene de MARTHA HURYN; traducere în limba română de RALUCA RĂDULESCU; Regia: IRYNA TSYPINA; Scenografia: INESSA KULCHYTSKA; Regia muzicală: ULYANA HORBACHEVSKA; În distribuție: MIRCEA CORCOVEANU, CHARLIE FĂLĂMAȘ, GABRIELA MITREA, GABRIEL MUNCUȘ.         
 
durata: 70 minute

Povestea noastră începe într-o noapte de primăvară, în pădurea molfarilor, cei care cunosc chiar și cele mai ascunse secrete ale vietăților ce îi înconjoară. Primăvara aduce cu ea zile lungi, cu soare cald care întârzie să dispară de pe cer, este anotimpul în care toate vietățile se trezesc, încet, la viață. Însă, în acea noapte, molfarii, Morocănosul, Realistul, Visătorul și Ucenicul, au adormit, iar focul care ținea întunericul departe de pădurea lor s-a stins. Astfel, vechiul lor inamic a pus stăpânire pe întreaga pădure și a adus cu el iarna geroasă. Molfarii trebuie să se unească pentru a-l învinge și a-i salva pe locuitorii pădurii. Îi vom cunoaște pe Iepurașul Fuguța, Șoricica Zgâricica, Prințesa Broscuță, Vulpița, Lupul, chiar și pe Ursul Mihailovici, care se întâlnesc, pentru prima dată, în aceeași poveste.
Colajul de basme ucrainene, Un ghem de povești, ne reamintește că, dacă rămânem uniți, binele va învinge întunericul de fiecare dată.

Despre molfari
Cuvântul „molfar” este folosit des printre huțuli, locuitorii din sud-estul Carpaților ucraineni, și se referă la persoanele care au puteri miraculoase. De-a lungul timpului, aceștia au mai fost numiți și vraci, vrăjitori sau ghicitori.
Molfarii pot controla vântul și tunetele, pot citi în stele sau pot vedea în viitor și cunosc foarte bine toate tipurile de flori și ierburi.
Fiecare molfar este unic, unii se nasc cu aceste abilități magice, alții le învață, iar după tipul de energie pe care o au se încadrează în una dintre cele două categorii: „Soare” sau „Lună”. 
 
Data premierei: 29 aprilie 2023

Alte sugestii

Harta lui ELIAN
Examen
Circul lui Buffalo Bill
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant