Reguli speciale de acces


Actualizat la data de 25 octombrie 2021

Ca urmare a incidenței de peste 6/1000 locuitori la nivelul Municipiului Sibiu, la data emiterii prezentei decizii activitatea instituțiilor de spectacole sau concerte se desfășoară conform prevederilor menționate la punctul nr.1 1 din HG.1051/2021, respectiv participarea la spectacole este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Desfășurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii și doar pentru:
 
 • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
 • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situații prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene. Certificatul verde va fi însoțit de un act de identitate. Obligația se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.
 • persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 care să ateste că sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea acestora.
 • accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor cât mai devreme posibil, fără a staționa pe hol,  acest lucru fiind menționat și pe bilet, dar și în comunicarea asigurată de către instituție;
 • ieșirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieșirea din sală, pe ușile de evacuare;
 
Art. 2 Alte măsuri privind amenajarea spațiului și desfășurarea activităților culturale:
 1. Respectarea numărului maxim de persoane permise în sală, comunicat de managerul instituției, în funcție de situația epidemiologică.
 2. Referitor la distributia locurilor in sala (atât online, cât și la casele de marcat): se va aloca un scaun liber între fiecare spectator. Prin exceptie de la aceasta regulă, minorul în vârstă de sub 12 ani poate sta pe scaunul de lângă adultul însoțitor, iar un însoțitor adult poate sta lânga maximum 2 minori, fără a avea spații libere între ei;
 3. Vizionarea spectacolului este permisa numai cu păstrarea locului individual în sală și purtarea măștii de protecție
 4. Nu se vor utiliza sistemele de aer condiționat și/sau ventilație existente în spațiile publice.
 5. Spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face la finalul fiecărui eveniment, cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății.
 6. Asigurarea permanentă a substanțelor și materialelor de curățenie/igienizare necesare în locație;
 7. Spațiul de desfășurarea al fiecărui atelier de creație va fi organizat prin amplasare la o distanță minima de 1,5 m între scaune.
 8. După desfășurarea fiecărui atelier de creație se va efectua nebulizarea spațiului respectiv și dezinfectarea obiectelor folosite de participanți (foarfeci, creioane, etc.).
 9. În spațiul de desfășurare al atelierelor de creație nu vor staționa însoțitorii copiilor sau alte persoane care nu au legătură cu activitatea respectivă.
 10. Copiii vor fi preluați de coordonatorul atelierului din holul clădirii,  înainte de începere și predați părinților din același spațiu, respectând distanța minimă de 1,5 m între fiecare.
 11. Agenția de Bilete a Teatrului „Gong” se va închide cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului, astfel încât să evităm aglomerarea în foaierul teatrului. Încurajăm folosirea plăților contactless cu cardul sau telefonul, dar mai ales achiziția online a tuturor biletelor.
 12. Accesul în sala de spectacole se face cu 15 minute înainte de  ora de începere a evenimentului, așa cum este notată pe bilet.
 13. Angajatul care face verificările la biletele va purta mănuși.
 14. Toate evenimentele Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu se desfășoară fără pauze.
 15. Se vor plasa la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces.
 16. Realizarea unei comunicări corecte și eficiente despre măsurile de siguranță sanitară adoptate, promovate în locație, dar și pe site și pe rețelele de socializare, pentru o vizibilitate sporită și o înțelegere cât mai bună din partea publicului;

MĂSURI PRIVIND PARTICIPANȚII LA EVENIMENTELE ORGANIZATE ÎN INTERIORUL TEATRULUI

 1. La intrarea în sediu sunt obligatorii triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor. Triajul epidemiologic nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal și constă în:
  • măsurarea temperaturii prin termometru non-contact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3ºC);
  • observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată);
  • în cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3ºC, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2 - 5 minute de repaus;
  • dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3ºC sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana respectivă nu va putea intra fiindu-i recomandat un consult la medicul de familie;
  • în cazul în care unui spectator îi este refuzat accesul în teatru pe motive de siguranță sanitară, responsabilul ticketing va fotografia biletul acestuia pentru schimbarea într-un voucher, ce va transmis ulterior prin email, pentru a permite anularea locului și relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Voucherul va avea o valabilitate de 6 luni de la data înregistrării.  
 2. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării unei măști (medicale/non-medicale). Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;
 3. Sunt exceptate de la purtarea măștii de protecție următorii:
  • copiii cu vârsta sub 5 ani, iar organizatorii își rezervă dreptul de a verifica prin eșantion vârsta copilului printr-un document justificativ legal;
  • persoane diagnosticate cu boli ce afectează capacitatea de oxigenare, iar în acest sens se va prezenta obligatoriu un document justificativ, la intrarea în sediu;
 4. Organizarea cozilor la intrarea/ieșirea din locație prin marcaje care să indice distanța regulamentară de 1,5 m între persoane, urmărind recomandările prin marcajele de pe podea.
 5. Intrarea și ieșirea se vor efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație.
 6. Folosirea toaletelor se face respectând distanța de minim 1,5 m între persoane, iar accesul este limitat la maxim 3 persoane simultan.
Detalii măsuri COVID

Alte sugestii

"Tainele Magiei" cu Magicianul Christianis
CÂȘTIGĂ UNUL DIN CELE CINCI VOUCHERE PENTRU UN SPECTACOL LA TEATRUL GONG
Instrucțiuni legate de COVID-19
Regulamentul evenimentelor
Teatrul GONG - povestea