Kasperle ist wieder da!

Kasperle ist wieder da!


Spectacol în limba germană

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani
spectacol în limba germană cu supratitrare în limba română
KASPERLE IST WIEDER DA!
de Lilly Krauss-Kalmár 
REGIA: Lilly Krauss-Kalmár; SCENOGRAFIA: Lilly Krauss-Kalmár; ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Lilly Krauss-Kalmár; în DISTRIBUŢIE: Jenö Major, Angela Páskuy, Claudia Stühler; 
durata: 45 min. 

** 
Spectacolul „Kasperle ist wieder da!” (ro.: „Glumele lui Kasperle”), în regia doamnei Lilly Krauss-Kalmár, a fost gândit ca o dublă reprezentaţie: în limba română şi limba germană. 
Personaj a cărui naştere trebuie căutată cu sute de ani în urmă, Kasperle îi înveselea pe saşii din Transilvania, satirizând moravuri şi tare sociale ale timpului. El s-a păstrat peste ani cu înfăţişarea şi voioşia începutului, căpătând, însă, şi alte date caracterologice. Kasperle se adresează acum copiilor, este inventiv şi ghiduş; în obiectivul său intră spiritul ludic indispensabil vârstelor cărora li se adresează. 
Spectacolul a fost gândit ca un joc interactiv, o comunicare entuziastă între scenă şi sală, stimulând, astfel, nu numai implicarea fizico-afectivă a micilor spectatori, ci şi disponibilităţile acestora de a intra în dialog cu personajele, prin întrebări şi răspunsuri care-i transformă din spectatori pasivi, în coparticipanţi la acţiune. 
 Gabriela Cenuşer

Data premierei: 2 februarie 2000.

Alte sugestii

DER MÄRCHENBALL
BIBI
KUNTERBUNT
PINOCCHIO
HONIG, ZUCKER UND SALZ