Zonă minată

Spectacol recomandat celor cu vârsta peste 15 ani 
ZONĂ MINATĂ 
de Pamela Dürr; traducerea: Ciprian Marinescu; REGIA: Simona Țăruș; ÎN DISTRIBUȚIE: Oana Brânzan și Mădălina Iagăr; Voce: Oana Ciucă. 
  
durata: 45 minute 
*Spectacolul va fi urmat de o sesiune Q&A, de 10 minute, între public și echipa artistică. 
 
Jasna și Emina sunt prietene. Nu le-a păsat niciodată că una dintre ele provine dintr-o familie sârbă, iar cealaltă dintr-o familie bosniacă. În 1992, când izbucnește războiul în Iugoslavia, cele două fete sunt despărțite. Sarajevo e sub asediu, Belgrad încă e sigur. Cine evadează acolo e un dușman pentru croați și bosniaci. După o fugă care le pune în pericol viața, cele două prietene se reîntâlnesc în Germania. Poate prietenia lor să reziste?  Spectacolul regizat de Simona Țăruș le aduce în prim – plan pe tinerele actrițe Oana Brânzan și Mădălina Iagăr, într-o montare emoționantă recomandată elevilor de liceu. 
Piesa „Zonă minată” are la bază interviuri cu supraviețuitori ai conflictelor sângeroase din Balcani din anii 90 și încearcă să familiarizeze publicul tânăr cu istoria recentă a Europei. 
 
*** 
Spectacolul face parte din proiectul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) care își propune să aducă spectacole de teatru în săli de clasă! „Teatru contemporan în săli de clasă” este un proiect dezvoltat în colaborare cu Goethe-Institut Bucureștiși cu agenția Henschel din Berlin, urmând un format nou de teatru, dar foarte răspândit în spațiul german, Klassenzimmerstücke - spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă. 
 
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 
Proiect cultural co-finanţat de Goethe-Institut București. 
 
Coproducție Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS). 
 

Alte sugestii

Harta lui ELIAN
Examen
Circul lui Buffalo Bill
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant