Mai multe ateliere pentru copii, online, la Teatrul Gong din Sibiu

Mai multe ateliere pentru copii, online, la Teatrul Gong din Sibiu


Sibiu, 18 noiembrie 2020.  Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă o nouă grilă de program pentru atelierele online. Înregistrările dedicate copiilor vor avea trei premiere pe săptămână, în fiecare zi de miercuri de la ora 18:00, sâmbătă și duminică de la orele 11:00. Atelierele vor fi subtitrare în limba română, astfel încât să fie accesibile și copiilor cu deficiențe de auz. Atelierele vor putea fi vizionate în premieră, la orele anunțate, pe pagina de Facebook a Teatrului Gong. Ulterior, acestea vor fi disponibile pe teatrulgong.ro, gratuit, până la finalul anului. 
 
Primul atelier din noua serie va avea premiera sâmbăta aceasta, 21 noiembrie, de la ora 11:00. Cei mici vor fi provocați să recreeze grădina bunicii, inventând povești cu păpuși pe degete. Diana Ribana a pregătit acest modul pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani, sub forma unei narațiuni în care participanții să își dezvolte imaginația, dar și tehnica de lucru manual construind figurine cu animale domestice. Pentru acest atelier, participanții vor avea nevoie de următoarele materiale și obiecte:
-          o foarfecă cu vârf rotunjit 
-          un tub de lipici pentru material textil
-          un marker (orice culoare)
-          3 coli A4 de fetru colorat (verde, roșu sau alb)
-          o coală A4 de fetru gri
-          4 ochișori mobili sau 4 nasturi
-          o riglă 
-          3 buc. carton A4
 
Cel de-al doilea atelier din acest weekend îi invită pe cei mici să se pregătească pentru sărbătorile de iarnă. Aurilă (Aurelia Călinescu) și Rilă vor da startul unei serii de ateliere care vor aduce spiritul Crăciunului mai aproape de noi. În primul modul prezentat duminică, 22 noiembrie, de la ora 11:00, cei mici vor da viață unei linguri de lemn ca parte din magia acestui sezon. Pentru acest atelier, participanții vor avea nevoie de:
-          o lingură de lemn 
-          4 fire de sârmă velurată cu sclipici sau beteală 
-          hârtie de orice culoare
-          ochișori mobili
-          o foarfecă cu vârf rotunjit
-          adeziv
-          acrilic auriu
-          3 clopoței de orice culoare
-          o panglică aurie
-          3 ace cu gămălie 
-          un capsator 
 
Programul actualizat poate fi consultat pe teatrulgong.ro sau descărcând aplicația Teatrul Gong pentru mobil, din Apple Store sau Google Play. 
 
Atelierele de miercuri sunt prezentate de Claudia Benchea, cele de sâmbătă de Diana Ribana, iar cele din zilele de duminică de Aurelia Călinescu. 
 
Atelierele au fost create ca o alternativă pentru petrecerea timpului liber, acasă, sub supravegherea părinților. Promovând educarea prin participare, dar și spiritul creativ al celor mici, înregistrările își propun să dezvolte o platformă prietenoasă și ușor accesibilă părinților, pentru a-și încuraja copiii să spună povești care să le dezvolte spiritul ludic și empatia. 

Alte sugestii

Ateliere de teatru, coordonate de Ana Mujat
Cartierul #3. Jocuri fără joacă | CASTING CALL
Teatrul „Gong” Sibiu este nominalizat pentru prima dată în istorie la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER)
Fii parte din poveste!
𝐂𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 la #TeatrulGongSibiu