Festivalul Tânăr de la Sibiu

Festivalul Tânăr de la Sibiu


Address

Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu, Romania, 550195

POVESTEA FESTIVALULUI

Aflat la prima ediţie în anul 2015, FESTIVALUL TÂNĂR DE LA SIBIU s-a născut din necesitatea de a oferi spectacole specifice tuturor publicurilor pentru care Teatrul Gong lucrează.

În primul rând am făcut distincţia între copii şi tineri, pentru a identifica diferite categorii de vârstă existente în cadrul fiecărei secţiuni. Fiecare vârstă are nevoile, problemele, plăcerile ei şi Teatrul Gong încearcă să răspundă tuturor acestora cu spectacole diverse, cu poveşti clasice şi contemporane, formule teatrale noi, cu ateliere, expoziții, conferinţe interactive şi lansări de carte speciale.

Kids & Youth. Secţiunea Kids prezintă spectacole pentru copii de la 0 la 8 ani, show-uri 3D cu marionete şi păpuşi sau spectacole senzoriale, non-verbale. În secţiunea Youth propunem spectacole care se adresează direct adolescenţilor, vorbind despre problemele lor - de la şcoală şi de acasă, cu profesorii, colegii sau părinţii – urmate de discuţii cu publicul, spectacole de dans, ateliere de teatru - forum, conferinţe despre interesele aparte ale noilor generații de tineri. Concertele şi momentele teatrale destinate pentru întreaga familie, ne reamintesc că arta spectacolului prilejuieşte reunirea membrilor unei familii, mici şi mari, pentru a trăi împreună o experienţă artistică.

Festivalul Tânăr de la Sibiu face „o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru şi propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât şi adolescenţilor, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experienţă ce dă energie. Proiectele noastre sunt un catalizator pentru regenerare urbană şi prin faptul că oferă o alternativă educaţională şi de incluziune socială.” Adrian Tibu, manager Teatrul „Gong” Sibiu

Alte sugestii

Sibiu Magic Show