Despre teatru în pandemie, online, la Teatrul „Gong” din Sibiu

Despre teatru în pandemie, online, la Teatrul „Gong” din Sibiu


Sibiu, 5 noiembrie 2020. Platforma Culturală Frilensăr, în parteneriat cu Teatrul „Gong” Sibiu, prezintă „Iregretabila retragere a unui actor la tinerețe”, un vis performativ în 11 tablouri pandemice. Performance-ul video va fi prezentat duminică, 8 noiembrie, de la ora 20:00, în regim de live-streaming gratuit, pe pagina de Facebook a Teatrului „Gong”
 
Prin propria iregretabilă retragere la tinerețe, performerul Daniel Chirilă va chestiona rolul, statutul și nevoile artistului contemporan din țara noastră, unul prins între profesionalizarea continuă și reușita imediată într-un mediu de multe ori ostil, mai ales în actualul context epidemiologic. Pornind de la experiențele personale ale echipei de creației, și având la bază, nenumăratele întâlniri cu colegi de breaslă sau imensul tărâm public numit social media, au fost create 11 instalații performative, în/pe/pentru 10 instituții de cultură din București, Constanța, Suceava, Piatra Neamț, Iași, Târgu Mureș, Cluj, Timișoara, Craiova și Sibiu, fiind urmărită pentru fiecare câte o tema distinctă. Capitolul de la Sibiu face parte dintr-o serie ce va putea fi urmărită complet pe pagina https://www.facebook.com/Frilensar
 
Despre demersul cultural inițiat, Daniel Chirilă a mărturisit: „Uneori mi-e frică. Uneori mi-e frică să mă privesc în oglindă întotdeauna mi-a fost frică să mă privesc în oglindă pentru că de cele mai multe ori cel care era reprezentat acolo nu eram eu. Trăind doar în capul meu, doar printre bucăți de gânduri și de fraze, nu pot să-mi dau seama dacă fiecare om are aceleași senzații, aceleași dureri și repulsii față de cineva-ul care e el, dar nu e el. De mic mi-a fost frică de oglindă, de ceea ce văd ceilalți că sunt. Mă spăl pe dinți și mă privesc  adânc în ochi. Încerc să-l conving pe celălalt că totul va fi bine că toate lucrurile astea pe care le cred în momentele de tărie despre el sunt adevărate, că toate lucrurile astea pe care mi le imaginez despre el sunt cele pe care și ceilalți vor ajunge să le creadă. Mă spăl pe față.”
 
performer/dramaturg - Daniel Chirilă 
regie - Ștefan Lupu
video design - Andrei Cozlac 
sound design – Ovidiu Cosovanu 
asistent video – Alexandra Oiște
asistent video – Tiberiu Enache
producător – Biatrice Cozmolici 
 
**
Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Alte sugestii

Ateliere de teatru, coordonate de Ana Mujat
Cartierul #3. Jocuri fără joacă | CASTING CALL
Teatrul „Gong” Sibiu este nominalizat pentru prima dată în istorie la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER)
Fii parte din poveste!
𝐂𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 la #TeatrulGongSibiu