Povești invizibile

Povești invizibile


spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani
POVEȘTI INVIZIBILE
de MIHAELA MICHAILOV
Direcția de scenă: SELMA DRAGOȘ; În distribuție: ELIZA PĂUNA și MIHAELA RĂDESCU; Voce: MIHAI DIMA; Spațiul și instalația tactilă: GABI ALBU; Muzica: ALEXEI ȚURCAN; Operator sunet: CLAUDIU RUSU COSTEA; Lighting design: DRAGOȘ PETRIȘOR; Un concept de ELIZA PĂUNA.
 
durata: 60 minute
 
Într-o zi ca oricare alta, o fetiță, care nu vede ca alți copii, și mama ei, care vede multe pericole peste tot, înlocuiesc temele cu un joc pentru urechi și degete. Cele două traversează împreună păduri, șosele și chiar canalele de sub oraș. Oare unde vor ajunge până la urmă?
POVEȘTI INVIZIBILE este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii și părinții văzători sunt invitați să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obișnuiți, sau vor să-și antreneze urechile și degetele și să parcurgă poveștile „bucată cu bucată”.
POVEȘTI INVIZIBILE este spectacolul unei călătorii-învățare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilități de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mișcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote.
 
***
Spectacolul „Povești invizibile” face parte din proiectul „Povești invizibile. În lumea copiilor nevăzători”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), un proiect de intervenție culturală și educație participativă, în cadrul căruia au fost susținute ateliere cu elevi și profesori din mai multe școli pentru copii nevăzători din țară și interviuri cu părinți. Spectacolul este o coproducție între Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu și Centrul de Teatru Educațional Replika din București. 
 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Data premierei: 9 septembrie 2023 
 

Alte sugestii

Harta lui ELIAN
Examen
Circul lui Buffalo Bill
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant