Mica vrăjitoare

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
MICA VRĂJITOARE
după Otfried Preussler 
REGIA: Oana Leahu; SCENOGRAFIA: Gavril Siriteanu; MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; în DISTRIBUŢIE: Horaţiu Dancu, Daniela Dragomir, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler; 
durata: 55 min. 

** 
Mica vrăjitoare se află în micuţa sa casă vrăjită, încercând frustrată, să aducă ploaia, însă vraja nu îi reuşeşte, plouând în schimb cu şoareci şi lapte bătut; iar asta numai pentru că este extrem de furioasă, deoarece, deşi a împlinit 127 de ani, este prea tânără ca să danseze în noaptea Valpurgiei, împreună cu celelalte vrăjitoare, în jurul focului de pe muntele Blocksberg. Hotărâtă, închide cartea de vrăjitorii şi decide, ignorând sfatul corbului său vorbitor Abraxas, să ia în secret parte la dansul vrăjitoarelor. 
Poate că totul ar fi mers bine, dacă vrăjitoarea furtunilor, mătuşica Rumpumpel, nu ar fi recunoscut-o şi nu ar fi târât-o în faţa marii vrăjitoare. Marea vrăjitoare, însă, fiind în toane bune, îi arde mătura şi îi dă timp un an pentru a deveni o „vrăjitoare bună“. 
În următorul an exersează cu sârguinţă vrăjile din cartea sa de vrăjitorii, străduindu-se să facă, pe cât posibil, doar vrăji bune, pentru a deveni cu adevărat o “vrăjitoare bună”. Cea mai mare bucurie a ei este să facă vrăji de dragul oamenilor. De aceea, prin vrăjile ei ea ajută un grup de bătrâne împotriva pădurarului hain, ajută o fetiţă mută să îşi vândă florile de hârtie pentru a supravieţui sau dă viaţă omului de zăpadă. 
Oare va reuşi mica vrăjitoare să dovedească la examen că a devenit o vrăjitoare bună? Rămâne de văzut!

Data premierei: 12 octombrie 2012. 

Alte sugestii

Harta lui ELIAN
Examen
Circul lui Buffalo Bill
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant