„Arhaic” se lansează la Teatrul „Gong” și aduce ruralul românesc mai aproape de oraș

8 Iunie, 10:02
Comunicat de presă

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă expoziția „Arhaic”. În „Arhaic”, actorul – fotograf Jenő Major surprinde natura în toate formele ei, iar ca un inedit fotografiile acestuia vor fi dublate de lucrări în acuarelă semnate de pictorul Gilber Platinca. Expoziția este disponibilă în foaierul teatrului în perioada 27 mai - 23 iunie 2022. 

Actorul Jenő Major coboară de pe scenă și ne invită să redescoperim ruralul românesc, într-o călătorie fascinantă prin intermediul imaginilor, ca o mărturie personală a propriului său interior, deopotrivă sensibil și sălbatic. Selecția de imagini îi invită pe participanți să viseze și să se reîntoarcă la rădăcini, într-un gest ce omagiază frumusețea simplității din jurul nostru. De mai bine de 25 de ani, actorul Jenő Major dă viață păpușilor, incitând imaginația copiilor de pretutindeni. Fotografia, o pasiune pe care a descoperit-o în urmă cu câțiva ani, îi este la fel de dragă inimii precum actoria. De cele mai multe ori preferă să fie însoțit doar de echipamentul lui pentru a putea surprinde natura în toată splendoarea ei. Artistul sibian are peste 150 de premii la saloanele internaționale din toată lumea, de la mențiuni până la medalii de aur, precum și șase fotografii publicate de National Geographic în Daily Dozen. În 2018, Jenő Major a obținut medalia de argint la Salonul Internațional al României. „Arhaic” marchează și primul său album de autor, iar publicația lansată de The Juice Bar cuprinde 120 de fotografii. 

Tururile ghidate în prezența actorului – fotograf Jenő Major se organizează cu titlu gratuit, exclusiv pentru instituțiile de învățământ, pe baza unei rezervări în avans, în limita disponibilității, prin e-mail la organizare(@)teatrulgong.ro. 

Teatrul Gong

Alte Știri