Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Jurnal pentru povestea ta

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Jurnal pentru povestea ta


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Jurnal pentru povestea ta
Coordonator Claudia Benchea
 
durata: 60 min.
preţ bilet: 14 lei
 
Ne plac poveștile și basmele, ne plac și povestirile despre trecut, dar și cele noi, pe scurt, ne place să citim, iar luna aprilie începe cu o sărbătoare a cititului - Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Aceasta este celebrată anual, începând cu 1967, în data de 2 aprilie și încurajează lectura în rândul tinerilor. Data nu a fost aleasă la întâmplare, aceasta reprezintă data nașterii renumitului autor danez Hans Christian Andersen, care a scris, cu drag, pentru copii: Degețica, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii și multe altele.
Pentru a încuraja cititul, dar și crearea de noi povestiri, piticii pricepuți vor realiza, în cadrul atelierului „Jurnal pentru povestea ta”, un jurnal curcubeu, din hârtie colorată. Își vor alege singuri hârtia cartonată, vor decupa, vor lipi și vor alege o copertă pentru a realiza propriul carnet-jurnal, ce va cuprinde pe fiecare pagină, câte o aventură.
 
***  
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.