Albă ca zăpada și cei șapte pitici

Albă ca zăpada și cei șapte pitici


Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:
Data și ora:

Despre

În aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, participarea la eveniment este permisă doar pentru:

- persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 
- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. 
 
Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. 
 
spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
Sala Etaj

ALBĂ CA ZĂPĂDA ȘI CEI ȘAPTE PITICI
după Frații Grimm, in memoriam Kovács Ildikó și Febus Viorel Ștefănescu

un spectacol de și cu Monica Baldea, Mihaela Grigoraș și Dan Hândoreanu
durată: 55 min
preț bilet flexibil: 12 lei
 
Oglindă, oglinjoară...cine este cea mai frumoasă din țară?
Albă ca Zăpada și cei șapte pitici se reîntorc pe scena Teatrului GONG Sibiu după o perioadă de 20 de ani. Spectacolul este o adaptare după regia originală a maestrei Kovács Ildikó, iar cei trei actori Mihaela Grigoraș, Monica Baldea și Dan Hândoreanu s-au reunit pentru a le aduce copiilor farmecul poveștii prințesei cu păr negru, buze roșii și fața albă ca zăpada. Dintre toate prințesele Fraților Grimm, Albă ca Zăpada este întruchiparea inocenței, are o inimă blândă, este capabilă să ierte toate nedreptățile ce îi sunt făcute de Regina cea Rea, iar cu ajutorul iubirii din partea frumosului Prinț reușește să rupă blestemul și să își salveze viața și regatul. Morala spectacolului este aceea că binele v-a învinge mereu răul, iar cu ajutorul prietenilor și al iubirii vom reuși mereu să trecem peste toate obstacolele pe care le întâmpinăm în viață.
Premiera spectacolului a avut loc în 20 octombrie 1985 în dramaturgia și regia lui Kovács Ildikó, unul dintre cele mai sonore nume din regia românească la sfârșit de secol XX, povestea spectacolului este completată de scenografia de un farmec aparte creată cu atenție de Febus Viorel Ștefănescu. Iar astăzi la mai bine de 35 de ani de la premieră, spectacolul este reluat sub coordonarea scenică a actorului Dan Hândoreanu, pentru a aduce un omagiu lui Kovács Ildikó și  lui Febus Viorel Ștefănescu.

data premierei: 24 decembrie 2019