Dovedește [o poveste virală]

Dovedește [o poveste virală]


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

În aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, participarea la eveniment este permisă doar pentru:

- persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 
- persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
- persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. 
 
Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. 

***

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 9 ani
Sala Parter

DOVEDEȘTE [O POVESTE VIRALĂ]
de Lucie Vérot; Regia: Eugen Jebeleanu; Scenografia: Irina Moscu; Muzica și video: Ovidiu Zimcea; Traducerea: Diana Nechit; În distribuție: Eliza Păuna, Paul Bondane, Dominik Stühler, Cezara Borger, Bogdan Popa, Ana Rusu, Anita Páskuy, Sonia Rotar, Patrick Vasu, Casian Stancu.
durata: 60 minute
preț bilet flexibil: 12 lei
 
Célia și Théo, doi tineri adolescenți dintr-o școală din provincie, se îmbolnăvesc în aceeași perioadă în care epidemia Zika izbucnește în Brazilia. Sunt izolați în camerele lor din cămin. Ei nu suferă de altceva decât de niște neplăceri gastrointestinale sezoniere, care le „aduce iarna prin burtă”. Dar aceste neplăceri, combinate cu lipsa de ocupație, sunt motive suficiente pentru cei doi tineri ca să născocească o adevărată teorie a complotului. Astfel, din Google pe YouTube, de pe Insta pe TikTok, o adevărată conspirație se naște, iar noua lor profesoară, Doamna Albanne, o femeie tristă, palidă, cu niște „cearcăne verzi” neverosimile, le-ar fi transmis un virus cu complicitatea noului laborator care tocmai s-a instalat în zonă.  Și care „a plantat” virusul în „dulapul cel mare” din laboratorul de biologie.
Utilizatori înfocați ai internetului, cei doi adolescenți își justifică ipoteza cu argumente din cele mai elaborate și, în aparență, cu totul și cu totul plauzibile: oamenii de știință și marile puteri economice ale lumii ar fi pus la punct un virus răspândit intenționat în rândurile cetățenilor prin intermediul și cu complicitatea Statului!
Dovedește-o, textul scris de Lucie Vérot, nici nu-i judecă, nici nu-i demonizează pe cei doi tineri adolescenți. Piesa a fost scrisă în urma unei rezidențe de creație în care autoarea a stat de vorbă cu liceenii. Textul pune accent pe un fenomen social care a dobândit în ultima vreme o miză educațională puternică: mefiența față de instituțiile Statului și repunerea în cauză a teoriilor oficiale. A le preda celor tineri despre spiritul critic este una, a-i face să înțeleagă cum și ce trebuie să înțeleagă din mulțimea de informații care circulă pe internet, aceasta este adevărata provocare la care sistemul educațional și familia trebuie să facă față!

Data premierei: 14 decembrie 2021