Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Pinata în formă de inimioară


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Pinata în formă de inimioară
Coordonator Claudia Benchea
Durata: 60 de minute
Preț bilet: 14 lei
 
Ideea de pinata a pornit din Spania, iar în secolul al XVI-lea acest tip de petrecere a fost preluat și în Mexic. O pinata poate avea orice formă vreți voi, de unicorn, de stea, chiar și de dinozaur, iar în interior trebuie neapărat să aibă bomboane de ciocolată, baloane multicolore sau confetti.
Pentru a sărbători „Dragobetele” (24 februarie), Claudia Benchea îi va învăța pe cei mici cum să confecționeze o pinata în formă de inimă, umplută cu confetti, folosind arta plierii și a lipirii hârtiei.  Fiecare copil va avea o pinata unică ce va putea fi folosită la următoarea petrecere alături de prieteni.  
 
****
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.
 
Această sesiune este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani