Atelier pentru miniArtiști  - Ziua Națională Constantin Brâncuși (pictură pe sticlă)

Atelier pentru miniArtiști - Ziua Națională Constantin Brâncuși (pictură pe sticlă)


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Atelier pentru miniArtiști  - Ziua Națională Constantin Brâncuși (pictură pe sticlă)
Coordonator Alexandra Stoica
 
durata: 60 min.
preț bilet: 14 lei
 
MiniArtiștii vor învăța tehnica picturii pe sticlă. Cum se pregătește suportul, ce pensule și ce tip de culori se folosesc, dar și despre metoda de lucru inedită, vor învăța pictând pe sticlă, cu acrilice. Participanții vor avea ca temă lucrările lui Brâncuși. 
În plus, Alexandra Stoica a pregătit și o prezentare video legată de amploarea muncii lui Constantin Brâncuși. Complexitate ascunsă în linii simple, emoție și reîntoarcere către sine sunt elemente pe care le-a surprins în prezentare.
 
Atelierul Ziua Națională Constantin Brâncuși (pictură pe sticlă) este dedicat marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Inițiator al curentului modernist, născut la 19 februarie 1876, într-un sat simplu din Gorj. Hobița, a fost pentru el acasă, iar de acolo a plecat spre Paris, orașul pe care a reușit să îl cucerească la începutul anilor 1900 și, mai apoi, a cucerit lumea întreagă. 
 
***
„Atelierul pentru miniArtiști” coordonat de Alexandra Stoica este cel mai nou atelier de creație din seria celor organizate de Teatrul Gong și vine în completarea acestui program esențial pentru o frumoasă dezvoltare a copiilor cu  vârsta sub 10 ani. Alexandra, pictor și grafician cu experiență, le va povesti celor mici despre diversele tehnici folosite în artele plastice și va adăuga la partea practică și informații utile despre personalități interesante din acest domeniu atât de complex.