Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Ziua Teatrului de Păpuşi. Păpușa de mână

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Ziua Teatrului de Păpuşi. Păpușa de mână


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Ziua Teatrului de Păpuşi. Păpușa de mână
Coordonator Claudia Benchea
 
durata: 60 min.

Piticii pricepuți vor putea învăța luna aceasta cum să creeze singuri o păpușă de mână. Din materiale pe care le poți găsi și acasă, transformate cu ajutorul imaginației și îndrumarea Claudiei, participanții la atelier vor putea folosi păpușa de mână pentru a crea povești inedite, precum o fac actorii mânuitori în spectacolele de teatru pentru copii.
Un alt motiv de bucurie în luna martie este celebrarea Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuşi (21 martie) și, ca în fiecare an, Teatrul GONG Sibiu sărbătorește cu evenimente speciale, precum ateliere de creație ce aduc în centrul atenției marionetele și alte tipuri de păpuși.
 
***  
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.