Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Penare colorate

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Penare colorate


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Penare colorate
Coordonator Claudia Benchea
 
durata: 60 min.
preț bilet: 14 lei 
 
Teatrul Gong Sibiu vă propune mai multe teme interesante pentru atelierele de creație din luna septembrie, iar o parte dintre acestea sunt incluse într-o serie denumită „Înapoi la școală”. Cu piticii pricepuți, Claudia a ales să realizeze un penar animat. Așa cum spune definiția penarului – acesta este o cutioară paralelipipedică în care școlarii își țin creioanele, penițele, gumele de șters și altele (sursa dexonline.ro).
Confecționarea penarului îi va pregăti pe cei mici pentru școală din toate punctele de vedere. Aceștia își vor folosi îndemânarea pentru a lipi și tăia materialele textile necesare, își vor dezvolta concentrarea și imaginația pentru a realiza un penar original și util.

***
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.