Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Croim împreună instrumente muzicale

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Croim împreună instrumente muzicale


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Croim împreună instrumente muzicale
Coordonator Claudia Benchea
 
durata: 60 min.
preț bilet: 14 lei
 
Un spectacol de teatru nu ar fi complet fără muzica special creată de un compozitor. Și pentru că în data de 21 iunie este Ziua Europeană a Muzicii, la atelierul Claudiei Benchea vom îmbina abilitățile piticilor pricepuți de a croi materiale în cele mai variate moduri, cu muzica. Mai exact, cei mici vor construi o mini-tobă din texturi variate, carton, hârtie colorată, pompoane ațe și sfori. Prin lipire și decupare, își vor personaliza și cele două bețe de tobă.
Toba face parte din grupul instrumentelor de percuție, despre care se crede că ar fi primele tipuri de instrumente muzicale construite de oameni. Vă așteptăm, așadar, la un atelier interactiv și creativ în care vom învăța multe lucruri noi despre teatru și muzică, stimulând interesul celor mici către aceste două domenii importante în dezvoltarea lor.
 
***  
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.