Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Păpușa floare. Ziua Copilului

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Păpușa floare. Ziua Copilului


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Și anul acesta, de 1 iunie, sărbătorim copilăria și ne bucurăm de toate lucrurile noi pe care le învățăm împreună. Iar pentru acest atelier de creație am pregătit materialele necesare pentru a croi, lipi, combina mini pompoane și vor decupa materiale cu texturi diverse. Piticii pricepuți vor crea o păpușă cu un suport ieșit din comun – un mic ghiveci de ceramică. Inspirați de povestea lui H.C. Andersen „Degețica”, păpușa realizată va fi o mică păpușă-floare, care ne va aminti de cât de importantă este copilăria trăită alături de prieteni și familie. 
 
Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în întreaga lume și susține Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului, convenție adoptată la data de 20 noiembrie 1989. Convenția cu privire la Drepturile Copilului este cel mai important acord semnat de statele care au promis să apere drepturile copiilor. 
 
***   

Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.