Degețica

Degețica


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
Sala Parter
DEGEȚICA
după H. C. Andersen;
Adaptarea scenică și regia: OANA LEAHU; Scenografia: GAVRIL SIRITEANU; Coregrafia: ANDREEA BELU-RĂDUCĂ; Muzica originală: ZENO APOSTOLACHE-KISS; În distribuție: LUCIA BARBU, PAUL BONDANE, ELEONORA COȘULEȚ, DANIELA DRAGOMIR, GABRIELA MITREA, GABRIEL MUNCUȘ, RALUCA PAVEL, RALUCA RĂDUCA, CLAUDIA STÜHLER;
 
Ateliere: CLAUDIA BENCHEA, MARIA MIHĂILESCU, FLORIAN MUREȘAN, DIANA RIBANA, ALEXANDRA STOICA.
 
durata: 60 min.
preț bilet flexibil: 12 lei
 
Se mai poate trăi ca în basme, în zilele noastre? Pornind de la povestea clasică, scrisă de H.C. Andersen, regizoarea Oana Leahu a creat un spectacol care îmbină cotidianul cu feeria lumii de basm. Degețica, cea mai mică fată din lume, născută dintr-un bulb de floare pentru a împlini dorința mamei ei de a avea un copil, pornește într-o aventură în lumea necuvântătoarelor. Spectacolul punctează nevoia de a-ți câștiga libertatea în drumul spre maturizare, păstrând, în același timp, din inocența copilăriei.
Viziunea regizorală este completată de scenografia inedită a lui Gavril Siriteanu, cu mișcarea scenică gândită de coregrafa Andreea Belu-Răducă, pe muzica originală a lui Zeno Apostolache-Kiss.
 
Data premierei: 22 ianuarie 2023