Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Decorațiune de Paște

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Decorațiune de Paște


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Decorațiune de Paște
Coordonator Claudia Benchea
 
durata: 60 min.
preţ bilet: 14 lei
 
Luna aprilie este luna în care căldura se instalează și mugurii plantelor se deschid. De asemenea, ne pregătim pentru Sărbătorile de Paște. Pentru a îmbogăți casa, în această primăvară, piticii pricepuți vor realiza o decorațiune pentru sărbătorile pascale, în cadrul unui nou atelier de creație ce își propune să stimuleze abilităților celor mici de a combina și mixa culori prin diverse tehnici, folosind materiale cunoscute de aceștia: un tipar circular realizat din carton gros, ațe colorate, lipici, accesorii din materiale textile și decupaj din moosgumi (carton gumat).
Inspirată de culorile vii ale florilor de primăvară, decorațiunea va fi realizată dintr-o îmbinare de materiale și va putea fi expusă în camera preferată sau va putea fi oferită în dar unei persoane dragi.
 
***  
Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.