The Climbers


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

Desfășurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii și doar pentru:
• persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
• persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
• persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situații prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene. Certificatul verde va fi însoțit de un act de identitate. Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.
 
The Climbers
Spectacol recomandat celor cu vârsta de peste 16 ani.
Sala Parter
 
după The Mountainbikerii, de Volker Schmidt  
traducerea Alina Mazilu     
CASETA ARTISTICĂ:
Regie: Ofelia Popii
Asistent regie: Alexandru Malaicu
Asistent proiect: Denisa-Mălina Bar
Light design: Dorin Părău
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Distribuție:
distribuția 1 (Oana Brânzan, Andrei Gîlcescu, Monica Vîlcu, Radu Popescu, Ioana Antal, Gabriel Muncuș);
distribuția 2 (Oana Brânzan, Andrei Gîlcescu, Antonia Dobocan, Eduard Văleanu, Patricia Buraga, George Paraschivescu).
Foto credit: Hruby Carol
Sunet și video: Eduard Andrei Văleanu (distribuția 1) și Radu Popescu (distribuia 2)
 
DATA PREMIEREI: 20 iunie 2021. Avanpremieră: 19 iunie 2021
         
BIO-NARATIV:       
Volker Schmidt, născut în Klosterneuburg în anul 1976, este autor , regizor și actor austriac. Acesta a studiat actoria la Conservatorul din Viena și reușește să profeseze atât în lumea dramaturgică cât și în cea cinematografică.  
În 2008 a câștigat Premiul Noestroy categoria Best off-Production pentru komA.
Începând cu 2002 își îndreaptă atenția și înspre latura dramaturgică, astfel, scrierile sale sunt traduse în prezent în zece limbi. 
 În anul 2007 câștigă premiul juriului și al publicului Heidelberger Stückemarkt pentru Mountainbiker. În 2011, aceeași piesă este pusă în scenă de către regizorul Radu-Alexandru Nica la Teatrul German de Stat din Timișoara. 
De asemenea, Volker Schmidt este recunoscut și în mediul sibian, astfel, fragmente din textul Vulpea sunt transmise pe Scena Digitală, de către actorul Teatrului Național Radu Stanca, Yannick Becker. 
 
BIO-NARATIV-REGIZOR: 
Ofelia Popii, născută la Arad în anul 1978, este actriță de film, scenă, voce și televiziune. Activează ca și actriță la Teatrul Național Radu Stanca precum și la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, drept cadru didactic.  
Actrița este una dintre cele mai aclamate prezențe ale scenei românești. Cu toate acestea alege să rămână în Sibiu în detrimentul capitalei, aceasta mărturisește în cadrul revistei Libertatea, 28.06.2019 : „Nu am simțit că pierd ceva în provincie. Aici am întâlnit regizorii care m-au ajutat să cresc”, ,,Îmi place foarte mult Sibiul. Aici am senzația că pot să respir”.
A studiat la Facultatea de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și în prezent se bucură de patru Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008-Mefisto din spectacolul Faust, regia Silviu Purcărete ; 2010 ; 2011 ; 2019), precum și  premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, 2015 rolul Elena Buciuman din filmul Q.E.D., regia Andrei Gruzsniczki. 
 
„The Climbers”- un spectacol despre Căutare, despre Scormonire, despre cum nu vrei să fii învins, despre iubire, despre manipulare. Escaladăm pericolele vieții de cuplu, încercăm să ne ridicăm spre cer, să respirăm când ne simțim striviți de propriile neputințe și frici. Suntem învingători sau învinși? Asta am vrea să știm! Viața ne doboară, sau ne provoacă să o iubim într-un fel mai profund, mai disperat? Acceptăm răspunsurile sau ne revoltăm? Căutăm mereu sensuri, dar ceea ce descoperim, ne satisface? Ne cățărăm, urcăm cu dinții strânși spre mai departe, sperând să atingem capătul, străfundurile ființei. „The Climbers” sau, la fel de bine, „The Digers” oferă partituri teatrale de excepție interpretate cu maxim talent!” - Ofelia Popii.