Spectacol - lectură / „Nori de cenusă” de Lisa Wentz


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

„Nori de cenușă” de Lisa Wentz
Traducerea din limba germană de Ciprian Marinescu
Regia: Zsuzsánna Kovács; În distribuție: Raluca Pavel, Anton Balint.

***

Lisa Wentz, născută în 1995 în Tirol, și-a finalizat studiile de actorie la Viena în 2017. Piesa ei „Nori de cenușă” a primit un premiu special în cadrul Premiului German de Teatru pentru Copii și Tineret 2020. Piesa va avea premiera oficială în 2021 la Teatrul Strahl din Berlin.
„Nori de cenusă” este un spectacol despre Michael care are 15 ani abia împliniți și Laura care este pasionată de adâncurile apelor.
Este noapte. Michael se furișează din camera lui Mathé prin fereastră - deodată Laura stă în fața casei și îl amenință că o să-l dea de gol. Michael plănuise totul atât de bine: în seara asta va avea 16 ani, la primele ore ale dimineții o să ia trenul spre București, nu înainte de a lăsa un memorial pentru Mathé. Mathé, prietenul său care a murit recent. Împotriva voinței sale, Laura îl urmează în incursiunea sa prin oraș. Între cei doi se naște o complicitate. La sfârșitul nopții, Laura îl însoțește pe Michael la gară – iar acesta urcă în trenul spre București.

***

Spectacolul este recomandat celor cu vârsta peste 16 ani.
Intrarea este gratuită, iar accesul se face pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0269 210 906 sau la adresa de mail: ticketing@teatrulgong.ro