Atelier de Creație „Piticii pricepuți” - Copertă pentru cartea ta preferată


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” - Copertă pentru cartea ta preferată
Realizat în parteneriat cu Editura Arthur
Coordonator: Claudia Benchea

Durata: 60 de minute        
Preț bilet: 14 lei
 
Dragostea pentru citit se „hrănește” de la cele mai fragede vârste, iar, începând cu anul 1967, există și o zi în care cititul și cartea pentru copii sunt sărbătorite – 2 aprilie.
Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii are ca principale obiective încurajarea cititului și susținerea unei literaturi de calitate pentru cei mai tineri cititori.
Teatrul Gong Sibiu, în parteneriat cu Editura Arthur, vă invită să sărbătoriți în cadrul unui atelier de creație care vă pune la dispoziție toate materialele necesare pentru a realiza o copertă de carte deosebită. Fiecare copil își va folosi imaginația pentru a decupa, a alege și a asorta culori, texturi sau bucăți de material special alese pentru a crea coperta unică, de folosit pentru o carte preferată.
Pentru a întregi experiența, Editura Arthur va oferi celor mici câte un exemplar din celebrul „Jurnalul unui puşti” de Jeff Kinney, o carte care le va fi un excelent partener de citit copiilor.
 
***

Activitățile practice din cadrul Atelierului de Creație „Piticii pricepuți” contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de integrare a unei bucăți de material într-un anumit context, cum ar fi crearea de păpuși, felicitări, obiecte vestimentare sau decoruri din lumea teatrală. Astfel de îndeletniciri stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori sau de a alege și adapta materiale prin tăiere, lipire sau pliere în vederea atingerii scopului creativ. Interacțiunea într-un colectiv prietenos va întregi cu siguranță entuziasmul celor mici pentru creații artistice.