Cine a spus miau


spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
CINE A SPUS MIAU?
după Vladimir Suteev, adaptare de Monica Baldea
REGIA: Monica Baldea; MUZICA: Valentin Moraru; în DISTRIBUȚIE: Monica Baldea, Lucia Barbu, Eleonora Coșuleț, Nicolae Suciu;
durata: 30 min.

** 
Povestea „Cine a spus miau” de Vladimir Suteev a fost principala sursă de inspirație a dramatizării cu același nume, scrisă de Monica Baldea. În căutarea răspunsului la întrebarea „Cine a spus miau?”, spectacolul ne poartă în mijlocul vieții domestice, unde vom descoperi lumea animăluțelor, a insectelor și a plantelor ce ne înconjoară zi de zi. 
Somnoros, cățelușul familiei închide ochișorii, însă când să adoarmă, acesta este deranjat de un sunet ciudat. Nemaiauzit, acest „miau” îl poartă apoi pe micuțul patruped în căutarea grăitorului. Cățelușul descoperă astfel, pas cu pas, lumea înconjurătoare. El întâlnește personaje noi, le află povestea și le învață rostul. Găina, cocoșul, șoricelul, broscuțele și brotăcelul, racul și rățuștele par să aibă nu doar feluri interesante de a comunica, ci și diferite preferințe, scopuri și preocupări. Firul narativ, cursiv și plin de suspans și haz, îl aduce în cele din urmă pe cățelușul curios înapoi în casă. Aici este așteptat cu răspunsul mult căutat. Povestea spectacolului îi ajută pe micuții spectatori să cunoască diversitatea viețuitoarelor ce ne înconjoară și îi îndeamnă spre cunoaștere, empatie și toleranță.

Alte sugestii

Istoria copilăriei (4 episoade)
Dovedește [o poveste virală]
Vaca Rosalinda
Fata babei și fata moșneagului
Hermann visează