Spectacol-lectură: Tata este în Atlantida


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

„Tata este în Atlantidaʺ de Javier Malpica, regia Sânziana Stoican
Spectacol-lectură cu Anton Balint și Paul Bondane
Librăria Humanitas
durata: 1h 30min
categoria de vârstă: 10+
Intrarea este liberă

**
Doi frați se mută de la oraș la țară. Vor locui cu bunica lor. Tatăl lor trece granița in Statele Unite pentru a căuta de muncă. Mama lor a decedat. Fratele cel mare are unsprezece ani.
Fratele cel mic are opt ani. Din când în cand, ei își aduc aminte cum era pe vremea când trăia mama lor, iar tatăl lor avea de muncă. Pe atunci erau o familie. Bunica, în schimb, pare o vrăjitoare. Pe zi ce trece e mai nesuferită. Cei doi frați așteaptă vești de la tatăl lor. Timpul trece. Fratelui cel mare nu îi place la țară. Bunica îl bate. Îl lovește în cap cu Biblia. Fratele cel mic e chiar mic și nu își dă seama de ce se întâmplă. Trăiește în lumea lui fantastică. Nu știe că fratele cel mare primește bătaie de la bunica. Fratele cel mic își imaginează că tatăl lor este într-un loc de vis numit Atlantida, unde toți oamenii sunt fericiti, și nu în Atlanta, așa cum au citit ei pe o carte poștală pe care i-au furat bunicii.

**
Javier Malpica s-a născut în Ciudad de México în 1965. Este prozator și dramaturg. A studiat fizică la UNAM și creație literară la Scoala pentru Scriitori SOGEM. În anul 1992, împreună cu Antonio Malpica și Roberto Cravioto, formează compania de teatru independent In-crescendo. Javier Malpica a predat și a coordonat numeroase ateliere de scriere dramatică în Brazilia, Coreea de Sud, precum și în diferite festivaluri de teatru din întreaga lume.